ONDERHOUD PLEXIGLAS / POLYCARBONAAT SCHERMEN

Het schoonmaken en schoonhouden van plexiglas of polycarbonaat schermen vergt iets meer aandacht dan het reinigen van glas. Plexiglas of polycarbonaat is iets krasgevoeliger dan reguliere glas. Met het juiste schoonmaakmiddel en de juiste materialen blijft plexiglas / polycarbonaat jarenlang mooi. Daarom brengen wij graag een paar punten onder jouw aandacht waarmee je gemakkelijk jouw schermen schoonmaakt. 

BENODIGDHEDEN VOOR HET SCHOONMAKEN:

  • Kunststof  reiniger
  • Afwasmiddel
  • Lauwwarm water
  • Microvezeldoek (of een zachte, niet pluizende doek)
  • Zachte spons

Jouw schermen schoonmaken doe je het beste met een sopje van warm water met een druppel afwasmiddel en een zachte microvezeldoek. Schoonmaakmiddelen als spiritus en glasreinigers (Glassex) raden wij af, omdat deze de vaste vuildeeltjes (zoals zand en stof) niet oplossen. Deze worden bij het heen- en weer bewegen van de doek over het oppervlak geveegd waardoor ze krassen veroorzaken. Gebruik altijd een ruime hoeveelheid water met een drupje afwasmiddel of antistatisch reiniger, hierdoor spoelt het vaste vuil goed weg. De fijne vezels van een microvezeldoek houden bovendien de vuildeeltjes goed vast. Spoel de doek regelmatig uit. Het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen, zoals wasbenzine, thinner of aceton is uit den boze!. Deze maken het oppervlak week en laten een onherstelbare waas op het plexiglas achter.

DO & DON'TS

DO : GEBRUIK EEN MILD SCHOONMAAKMIDDEL

Plexiglas of polycarbonaat kun je het beste voorzichtig schoonmaken met een sopje van warm water en een zachte microvezeldoek. Pak een emmer met een ruime hoeveelheid water. Regelmatig je doek uitspoelen is belangrijk. Zo voorkom je dat het vuil zich over de platen verplaatst en krassen veroorzaakt. Een drupje afwasmiddel in je sopje is al voldoende. Om statische lading en het aantrekken van stof te voorkomen, raden we je aan om eventueel antistatische kunststofreiniger  te gebruiken.

DO: MAAK SCHOON MET ZACHTE MATERIALEN

Gebruik een zachte microvezeldoek om je polycarbonaat of plexiglas schermen schoon te maken. De fijne vezels van de microvezeldoek houden vuildeeltjes goed vast, zodat ze geen krassen kunnen veroorzaken. Spoel de doek wel regelmatig uit.

DO: MAAK REGELMATIG SCHOON

Afhankelijk van de toepassing, is het verstandig je schermen regelmatig te reinigen. De schermen worden gebruikt om door heen te kijken en dat gaat door een schoon venster nu eenmaal beter dan door een vies scherm.

 

DON’T: GEEN CHEMISCHE MIDDELEN GEBRUIKEN

Gebruik geen spiritus en Glassex voor het schoonmaken van de schermen. Deze middelen lossen namelijk de vaste vuildeeltjes (zoals zand en stof) niet op. Tijdens het heen- en weer bewegen van de microvezeldoek over de plaat schuift het vuil dan over de plaat, wat krassen veroorzaakt. Chemische schoonmaakmiddelen als wasbenzine, thinner of aceton zijn al helemaal uit den boze! Deze middelen maken het oppervlak van je scherm week. Daarnaast laten ze ook nog eens een (onherstelbare) waas op je schermen achter.

DON’T: HOGE DRUKREINIGER OF SCHUURSPONS

Denk je snel en effectief te zijn door je terrasschermen een hogedrukreiniger te reinigen? Doe dit niet! De kracht van het water kan namelijk flinke schade aanbrengen op de bovenste laag van het kunststof. Om het ergste vuil van je terras scherm te spoelen, kun je het beste gewoon een tuinslang gebruiken. Daarna kun je de platen schoonmaken, zoals je ook de ramen lapt.

DON’T: SCHOONMAKEN IN DE REGEN

Hoewel deze don’t waarschijnlijk overbodig is, willen ‘m toch even benoemen. Als je buiten schermen schoonmaakt, is het belangrijk dat het droog is en je de aankomende dagen geen regen verwacht. Zo geef je het materiaal de kans om te drogen en kun je de platen eventueel nabehandelen met kunststof antistatisch reiniger, zodat er niet direct weer nieuw vuil intrekt.

 

© 2020 - 2021 Wijbeschermenjou | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel